A kormány kritikája

2012.08.13. 22:34

Mielőtt bárki is megijedne, vagy elégedetten hátra ülne, hogy ez itt megint valami ultraliberális hablagy lenne, elmondom egyáltalán nem lesz az!!!

A mai kormányunk egy valamiben tér el a másik oldaltól. Külfödiek zsebéből csepegtet vissza hazai vállalkozásoknak. Azért nem is törődöm a Közgépes sztorikkal, mert bár biztos jogilag "csúnya dolgok" történhetnek én inkább adom a pénzem egy magyar cégnek, mint egy osztráknak, franciának (és valószínű nem is vállalják drágábban a munkát, mint azt a többi cég vállalná). Vagy itt a dinnyekartell. Egyáltalán nincs bajom azzal, hogy támogatják a magyar dinnyetermelőket.

Mielőtt bárki is elfelejtené, mert sajnos a társadalomnak nagyon rövidtávú a memóriája átlagban, az előző kormányokban talicskázták ki a pénzeket oroszoknak, osztrákoknak, franciáknak... előnytelen szerződésekkel, whiskey-s dobozokkal....stb. A jogállamiság egyáltalán nem működött akkor sem (nem csak az 56-os ünnep-forradalomra gondolok, de március 15-én is lecsuktak embereket, csak azért, mert merték mondani: "Gyurcsány takarodj"). A köztársosági elnök, Sólyom László is elhatárolódott az akkori kormánytól! Az már más tény, hogy egy normál jogállamban, ahol a demokráciának kultúrája van és a politikusokban tartás, ott rég lemondtak volna.  Vagyis ilyeneket meg sem tesznek.

Na egy kis emlékezés után vissza az eredeti témához. Igen, sajnos, a magyarokban nincs meg, soha nem volt meg az összetartás. Nagyon sok félék vagyunk (történelmi okokból kifolyólag). Rengeteg mindent gondolunk a világról, nagyon eltérően. Egyetlen dolog tud minket egységesíteni, ha közös az ellenség. Na ezt használja ki a mostani Fidesz kormány is. És most jön a kritika: Véleményem szerint borzasztó, össze-vissza a kormány kommunikációja. Ezt maguk is megfogalmazták ,de kíváncsi leszek, hogy csinálnak is-e valamit. Az előző kormány ezt csinálta és csinálja nagyon jól. Egységesen ugyanazt (a demagóg szöveget) ismétlik, mondják, meggyőzően, széles bázist (szerencsére nem elég széleset) megfogva. Ebből következik az a kérdés: Mennyire igazságos a demokrácia... Minek költünk kampányra? Milyen jó lenne, ha lenne pár teljesen semleges gép, ami adatokat közöl, illetve magunk tapasztalnánk a környezeti változásokat és az alapján döntenénk? Utópia???

A bejegyzés trackback címe:

https://kellezigy.blog.hu/api/trackback/id/tr474710987

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.14. 12:21:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.08.14. 21:46:15

Tudod, hha napról napra mást csinálnak, azt nehéz uolyan kommunikációval eladni.
Mikor épp szabadságharcot vívunk az IMF ellen, akkor nem lehet azt mondani, h az IMF hitel alacsony kamatterhének köszönhetően mennyivel több költőpénz marad a költségvetésben. Mikor meg pont erre akarjuk alapozni az egyik fő célkitűzésünk megvalósítását, akkor meg nem lehet azt mondani, h ez ellene a 3 betűs intézmény ellen hangoljuk a gazdaságpolitikánkat.
Ilyen egyszerű ez.

Istenadta 2012.08.15. 00:05:39

Persze ilyen egyszerű... Nem véletlen szégyelli az előző IMF vezér, hogy egyáltalán köze is volt a szervezethez, ugyanis ezek baltával hadonásznak... Remélhetőleg valamit már tanultak a hibáikból és nálunk már nem engedhetnek meg akármit maguknak. (csak úgy mellesleg szerintem nem elég a GDP-t növekvő pályára állítani, a társadlmi egyenlőtlenségeket is kéne csökkenteni... lásd negatív példa: Thaiföld...)
süti beállítások módosítása